دكتر محمد علي دريك معاون بهداشت دانشگاه ، ضمن تبريك روز عيد سعيد قربان(دهم ماه ذي الحجه) به مسلمانان جهان و هم استاني هاي عزيز ! اظهار داشت : با توجه به اينكه در اين روز، قرباني كردن گاو وگوسفند و ... انجام مي گيرد و احتمال انتقال بيماري هاي مشترك ميان انسان و دام از جمله سياهزخم ، سل ، تبمالت وCCHF وجود دارد ؛ لذا به همشهريان عزيز توصيه ي مي شود نسبت به ذبح دام با رعايت مسايل بهداشتي و در اماكن بهداشتي در اين روز اقدام نمايند .
وي گفت : دراين ايام كارشناسان بهداشت محيط همراه با كارشناسان مبارزه با بيماري ها ضمن تشكيل اكيپ هاي گشت مشترك با اداره دامپزشكي ، نظارت بر ذبح دام ورعايت اصول بهداشتي درسطح استان را انجام داده وآموزش هاي لازم را به مردم شريف استان ارائه خواهند داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي استان به افرادي كه مي خواهند ذبح دام را انجام بدهند توصيه كرد تا حد ممكن ، ذبح دام در كشتارگاه ها انجام شده و ضمن استفاده از وسايل حفاظت فردي (دستكش ، لباس كار و ماسك) كليه نكات بهداشتي نيز رعايت شود.
وي افزود : مردم بايد گوشت هاي حاصل از دام هاي ذبح شده را حتما به مدت 24 ساعت در يخچال نگهداري كرده و از مصرف بلافاصله ي آن خودداري نمايند چراكه نگهداري گوشت ها در يخچال درصورت آلوده بودن آنها به ويروس ، از بين خواهد رفت .
دكتر دريك به مردم توصيه كرد كه دام هاي مورد نياز خود براي مراسم عيد قربان را حتما از مراكز مورد تاييد دامپزشكي استان تهيه نمايند بدليل اينكه در اين مراكز دام ها قبل از عرضه ، مورد معاينه دامپزشكي قرار مي گيرند وسلامت آنها تاييد مي گردد .
|