جمعه،07 ارديبهشت 1403 English

معاونت بهداشتي

Lorestan
University of Medical Sciences


   
    • اطلاعيه بهداشتي در خصوص برنامه سلامت رمضان
      كد خبر: 13480
      تاريخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۲/۳۰
      تعداد بازديد: 112

      اطلاعيه بهداشتي در خصوص برنامه سلامت رمضان

       

       ضمن آرزوي قبولي طاعات و عبادات  هم استاني هاي عزيز و ارجمند  در ماه ضيافت الهي (رمضان )، انتظار دارد ،  بمنظور پيشگيري از بروز هرگونه بيماري عفوني روده اي و انگلي و ديگر  بيماري هاي مرتبط با آب و غذا ، به توصيه هاي بهداشتي زير توجه نموده ودرصورت مشاهده  هرگونه تخلف  بهداشتي از سوي متصديان مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي ، به سامانه بهداشت 190 اطلاع دهيد.

      v     از خريد شيريني- زولبيا ، باميه ،  گوش فيل آش رشته حليم فرني و....مورد عرضه توسط  فروشندگان دوره گرد و همچنين بساطيهاي  كنار خيابانها (بدليل نداشتن محل مناسب و بهداشتي براي نگهداري مواد غذايي نامعلوم  بودن وضعيت سلامت كاركنان استفاده از مواد اوليه نامطمئن و فاقد كيفيت  - عدم رعايت بهداشت فردي  در تهيه مواد غذايي و......  )جدا"خوداري فرمائيد .

      v     استفاده از رنگ جهت تهيه هرگونه مواد غذايي از جمله:زولبيا ، باميه ،  نان قندي ،  شربت ،  شيريني و......ممنوع بوده و لذا براي حفظ سلامت خود و مصون ماندن از مخاطرات رنگهاي غير مجاز و صنعتي از مصرف مواد غذايي فله داراي رنگ  ، جدا" اجتناب فرماييد .

      v     توزيع مواد غذايي پخته شده فقط بصورت گرم و تازه صورت پذيرد . بمنظور جلوگيري از بروز هرگونه مسموميت ،  از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني ( بيش از 45 دقيقه  ) و همچنين از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سرد خانه خودداري فرماييد  .

      v     در هنگام توزيع نذورات و يا مراسم افطار المومنين در مساجد ، حسينيه ها منازل و.... اگر به همراه  غذا ، سبزي و سالاد نيز مصرف ميشود،‌ بر هم استانيهاي عزيز واجب است كه كليه  مراحل سالمسازي سبزيجات و مواد اوليه سالاد ، را انجام دهند  .

      v     شيريني ، زولبيا ، باميه ، گوش فيل و....را  از شيريني فروشي هاي معتبر كه مورد تائيد مقامات بهداشتي هستند، تهيه فرماييد.

      v     آب آشاميدني  مورد استفاده در منزل ،  مكانهاي عمومي  ،  مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي  و.... بايد مورد تاييد مقامات بهداشتي محل بوده  و ترجيحاً از شبكه هاي عمومي آب شهري و روستايي  تامين گردد  .

      v    يخ مورد استفاده  براي آب شرب ، شربت  و .......  ، ضرورتا"  بايستي از مكان هاي تميز ،  بهداشتي و مورد اطمينان تهيه شده و قبل از مصرف،  بخوبي شستشو شود .

      v      با توجه به وجود عناصر خطرناك  در نمكهاي تصفيه نشده غير مجاز  مانند: شن، ماسه ، گچ ، خاك -  فلزات سنگين) سرب ، جيوه ، ارسنيك ، كادميوم )و..... ضروري است  در منازل و كليه مراكز تهيه و عرضه غذا ، از نمكهاي بسته بندي تصفيه شده و يددار داراي مجوز هاي بهداشتي و علامت  استاندارد ، براي  تهيه و پخت غذا استفاده نماييد   .  

      v     براي حفظ سلامت خود بويژه در ايام ماه مبارك رمضان ، ، به جاي نوشابه هاي گاز دار،  از دوغ يا آبميوه طبيعي استفاده فرماييد  .

      v     شير مصرفي براي تهيه فرني و يا هر ماده غذايي ديگر ، صرفا" و ضرورتا"  بايستي پاستوريزه و يا استريليزه بوده ولازم  است  به  تاريخ توليد و انقضاء و نيز شرايط نگهداري آنها  توجه شود .

      v     با توجه به سرطانزا بودن استفاده از ظروف  شفاف پلي استايرني براي توزيع غذاها و نوشيدينهاي  داغ   ، ضروري است  براي توزيع اينگونه مايعات و غذاها( نظير  : چاي ، شير  ، برنج ، خورشت و....)از ظروف سلولزي ، فوم دار و ترجيحا" ظروف گياهي (بر پايه نشاسته ذرت ) استفاده شود.

      v     ضروري است انواع خوراكي هاي بسته بندي شده،  داراي مشخصات توليد  (شامل : تركيبات ، پروانه ساخت ، پروانه بهره برداري از وزارت بهداشت ، آدرس كارخانه ،علامت استاندارد ،  تاريخ توليد و انقضاء و ...... ) باشند . در غير اينصورت از خريداري آنان اجتناب فرماييد.  

      v     به منظور جلوگيري از ابتلاء به بيماريهاي انگلي و عفوني روده اي ، لازم است قبل از مصرف سبزيجات ، اقدامات زير را براي سالمسازي  سبزيجات خام  ، كاهو ، كلم و نظاير آنها ،بعمل آوريد

      v     الف -شستشو ي اوليه و گل زدايي.  ب -  انگل زدايي با مايع ظرفشويي (در يك ظرف حداقل 5 ليتري حاوي سبزيجات ، 3 تا 5 قطره مايع ظرفشويي به ازاء هر ليتر آب،  اضافه نموده و پس از  5 دقيقه سبزيجات را به آرامي از  كفاب خارج و شستشو نماييد ) . ج- ضدعفوني با مواد گندزداي مجاز (موجود در داروخانه ها) برابر دستورالعمل  درج شده بر روي برچسب محلول گندزدا .  د- آبكشي و مصرف  .

      v     در تهيه غذا از روغن هاي  با ترانس پايين و ترجيحاً روغن مايع استفاده شود .

      v     درتهيه غذا وپخت برنج وهمچنين استفاده از نمك درسرسفره ، حتماً از نمك يددار تصفيه شده دراين مراكزواماكن استفاده شود.

      v     لازم است توزيع كنندگان غذا بين روزه داران ، از راه رفتن بر روي سفره جدا" پرهيز نمايند .

      v     هرگونه بروز طغيان مسموميتهاي غذايي ( ابتلاي دونفر يا بيشتر با علائم مشابه مانند:‌ استفراغ ، اسهال ودرد شكم  رابه دنبال مصرف غذا يانوشيدني ازچندساعت تا 4 روزبعد ) را در اسرع وقت  به مركزبهداشت شهرستان،  يا نزديكترين مركزبهداشتي درماني يا خانه بهداشت اطلاع دهيد .

      v     در صورت هرگونه رخداد بهداشتي و شرايط اضطرار و طغيان بيماري هاي مرتبط با آب و موادغذايي، ضمن بررسي دقيق موضوع در سريعترين زمان ممكن مراتب از طريق سامانه بهداشت 190 گزارش ودر پيگيري مي گردد.

       

       

      التماس دعا

      معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان

      گروه مهندسي بهداشت محيط استان

      ارسال به فيسبوك   ارسال به دنباله   ارسال به بالاترين   ارسال به كلوب



دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني استان

لرستان

تعداد بازدید: 28543336 آخرین به روزرسانی: 04 ارديبهشت 1403

 مقالات articles  2018  2017  2016  2015  2014 

سئوالات متداول
بيانيه حريم خصوصي
 بيانيه توافق سطح خدمات
راهبرد مشاركت دستگاه
IT
eprints

.

Page created in 0.45165801048279 seconds.
memoryUsage : 6995Kb