در اين راستا دكتر محمد علي دريك معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان اظهار داشت:
• برنامه سلامت رمضان با همكاري دستگاههاي زيربط درجهت اجراي دقيق و هدفمند تر برنامه هاي نظارتي در ماه مبارك رمضان شروع شده است
• تشكيل و تشديد اكيپ هاي بازرسي،نظارتي و آموزشي و تهيه موادكمك آموزشي مانند پوستر،بنر،تراكت و..... توسط دستگاه هاي ذيربط براي حفظ سلامت شهروندان و روزه داران محترم صورت گرفته است
• تشديد اقدامات كنترلي و نظارتي مراكز و اماكن حساس با توجه ويژه به نظارت بر تهيه و توزيع شيريني سنتي به ويژه زولبيا و باميه با اولويت استفاده از مواد اوليه سالم و بهداشتي از جمله استفاده از خامه پاستوريزه، تخم مرغ نشان دار ترجيحا" تخم مرغ مايع پاستوريزه ، شير استريليزه يا پاستوريزه ، طعم و رنگ دهنده هاي طبيعي داراي مجوز استفاده صنوف و جعبه هاي شيريني بهداشتي داراي مجوز غذا و دارو و استاندارد از مهترين برنامه هاي اين ايام است
• ساماندهي فعاليت دستفروشان موادغذايي و جلوگيري از فروش موادغذايي بالقوه خطرناك و موادغذايي فاقد بسته بندي، فاقد مجوز بهداشتي و تاريخ مصرف معتبر به صورت دستفروشي با مشاركت سازمان هاي مرتبطانجام مي گيرد
• تشديد برخورد قانوني با مشاركت و هماهنگي اتحاديه مرتبط و اتاق اصناف و مراجع قضايي و پليس اماكن نيروي انتظامي با مراكز غير مجاز تهيه و يا عرضه زولبيا، باميه ، آش و حليم در دستور كار قرار گرفته
• نظارت بر ظروف يكبار مصرف (به استفاده از ظروف يكبار مصرف بر پايه گياهي و آلومينيومي براي موادغذايي با دماي بالاي 60 درجه تأكيد و توجه شود) از ديگر برنامه هاست
• شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتي مرتبط با آب و موادغذايي، در سريعترين زمان باسامانه بهداشت 190 تماس حاصل نموده تا در اسرع وقت پيگيري گردد.
|