معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان، در آستانه فرا رسيدن عيد سعيد قربان نسبت به ابتلاي مردم به بيماريهاي مشترك بين انسان ودام ازجمله تب كريمه كنگو، تب مالت و سياه زخم ناشي از ذبح دام هاي آلوده ، هشدار داد.
روز دهم ماه ذي الحجه، مصادف با عيد سعيد قربان از گراميترين عيدهاي مسلمانان است كه به ياد حضرت ابراهيم و فرزندش اسماعيل توسط بسياري از مسلمانان جشن گرفته ميشود . بسياريازمسلماناندرسراسر جهان در اين روز، گوسفند و يا گاو را قرباني كرده و گوشت آن را بين همسايگان و مستمندان تقسيم ميكنند. باتوجه به اينكه براساسآمارهايموجود حدود 400 بيماري مشترك ميان انسان و دام شناسايي شده است؛( از جمله بيماري هايي مانند سياهزخم،سل،تبمالت،cchf و( ... لذا شايسته است دراين روزذبح دام با رعايت مسايل بهداشتي و در اماكن بهداشتي صورت گيرد. دراين ايام كارشناسان بهداشت محيط همراه با كارشناسان مبارزه با بيماريها ضمن تشكيل اكيپهاي گشت مشترك با اداره دامپزشكي ، نظارت بر ذبح دام ورعايت اصول بهداشتي درسطح استان را انجام داده وآموزشهاي لازم را به مردم ارائه مي نمايند.
دكتر محمدعلي دريك تاكيد كردند اگر مردم براي قرباني كردن در روزعيد قربان از مراكزغيرمجاز اقدام به تهيه دام نمايند،احتمال ابتلاي ذبح كننده دام و افرادي كه با دام يا خون آن در تماس بوده اند به بيماري هاي مشترك بين انسان ودام وجود دارد.
وي به افرادي كه مي خواهند ذبح دام را انجام دهند توصيه كرد تا حد ممكن ذبح در كشتارگاه ها انجام شده و هنگام ذبح نيز ضمن استفاده از وسايل حفاظت فردي (دستكش ،لباس كار و ماسك) به كليه نكات بهداشتي در ذبح دام رعايت گردد.
وي افزود كه مردم بايد گوشت هاي حاصل از دام هاي ذبح شده را حتما به مدت 24 ساعت در يخچال نگهداري كرده و از مصرف بلافاصله آن خودداري كنند چراكه نگهداري گوشت ها در يخچال درصورت آلوده بودن آنها، ويروس ها را از بين مي برد.
معاون بهداشت دانشگاه به مردم توصيه كرد كه دام هاي مورد نياز خود براي مراسم عيد قربان را حتما از مراكز مورد تاييد دامپزشكي، تهيه نمايندبدليل اينكه در اين مراكز دام ها قبل از عرضه، مورد معاينه قرار مي گيرند وسلامت آنها تاييد ميگردد.
|