روش سالم سازي سبزيجات
براي جلوگيري از مبتلا شدن به انگلها و يا بيماري هاي روده اي حتما سبزيجاتي را كه مي خواهيم بصورت خام مصرف نماييم بايستي به طريق زير سالم سازي نموده و بعد مصرف نماييم.
مرحله 1-پاكسازي :ابتدا سبزيجات را بخوبي پاك كرده و با اب تميز شستشو مي دهيم تا مواد زائد و گل ولاي ان برطرف گردد.
مرحله2-انگل زدايي :بعد از پاك سازي سبزيجات يك ظرف 5ليتري را پر از اب كنيد و بعد به ازاي هر ليتر اب 3تا5 قطره مايع ظرفشويي داخل ان بريزيد و هم بزنيد .سپس سبزيجات را داخل كفاب قرار دهيد و بعد از 5دقيقه سبزي را از داخل كفاب خارج كرده و با اب سالم كاملا شستشو دهيدتا تخم انگل ها و باقيمانده مايع ظرفشويي از انها جدا شوند.
مرحله3-گندزدايي:براي ضدعفوني و از بين بردن ميكروبها يك گرم (نصف قاشق چايخوري )پودر پركلرين 70 درصد را در ظرف 5ليتري پر از اب ريخته كاملا حل كنيد تا محلول گندزدايي كننده بدست ايد سپس سبزي انگل زدايي شده را براي 5دقيقه در اين محلول قرار دهيد تا ميكروبهاي ان از بين بروند.
اگر پودر پركلرين در دسترس نباشد مي توانيد از هر ماده گندزدايي كننده مجاز ديگري كه در داروخانه ها و مغازه هاوجود دارد طبق دستور عمل عمل مصرف ان استفاده كنيد.
مرحله 4-شستشو: سبزي ضدعفوني شده را مجددا با اب سالم بشوييد تا باقيمانده كلر از ان جدا شود و سپس مصرف نماييد.
گروه مهندسي بهداشت محيط
|