شنبه،08 ارديبهشت 1403 English

معاونت بهداشتي

Lorestan
University of Medical Sciences


   
    • چهارشنبه سوري
      كد اطلاعيه: 4249
      تاريخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۱
      تعداد بازديد: 183

      چهارشنبه سوري

      نوروز را به كام خود وديگران تلخ نكنيم

       چهارشنبه‌سوري كه با نام‌هاي جشن چهارشنبه پايان سال و شب چهارشنبه سرخ نيز شناخته مي‌شوديكي از جشن‌هاي ايرانياست كه در شب واپسين چهارشنبه سال (ازغروب سه‌شنبه) برگزارمي‌شودواولين جشن ازمجموعه جشن‌ها و مناسبت‌هاي نوروزي است. چهارشنبه سوري براي همه ما يك روز هيجان انگيز و در عين حال خطرناك بوده و هست.

      پيشگيري از حوادث ناشي از چهارشنبه سوري

      پيشگيري از حوادث تلخي مانند حوادث چهارشنبه سوري مستلزم ارتقاي فرهنگ ايمني است و راه ايمني از آموزش ميگذرد و پيش شرط آموزش آگاهي است . آگاهي از خطر هاي چهارشنبه سوري و شيوه مقابله با اين خطر ها احتمال بروز حوادث تلخ را در آخرين ماه سال كاهش خواهد داد .

      هرگونه بي توجهي به نكات ايمني و سهل انگاري در برپايي مراسم چهارشنبه سوري مي تواند زيان هاي جاني و مالي سنگين و غير قابل جبراني را در پي داشته باشد.خانواده ها در پيشگيري از حوادث نقش مهمي را ايفاء مي كنند.ممكن است موضوع ايمني و پيشگيري از حوادث مربوط به چهارشنبه سوري، در بدو امر براي گروه سني نوجوانان زياد جالب نباشد، چرا كه آنها مجبورند مقداري محدوديت در ترقه بازي، فشفشه بازي و آتشبازي خود متحمل شوند ولي ميتوان با نشان دادن اين موضوع كه اين امر با زندگي آنها مرتبط است، آموزش در اين زمينه را براي آنها جالبتر كرد. حادثه براي هركسي اتفاق ميافتد. در برخي حوادث افرادي كشته شده يا به شدت آسيب ميبينند. اما از بروز اغلب حوادث از جمله حوادث چهارشنبه سوري ميتوان جلوگيري كرد.

      بايد كودكان و نوجوانان را تشويق كرد كه از حوادث درك خوبي داشته باشند. بايد به آنها آموزش داد كه آنها در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتشبازي آسيب پذير هستند. آموزش آسيب پذيري در مقابل خطرات مذكور، از اهميت خاصي برخوردار است.والدين در تهيه وسايل آتشبازي بيخطر فرزندانشان را همراهي نمايند. كودكان به هيچ عنوان شخصاَ نبايد از مواد آتش بازي و محترقه استفاده نمايند.

      از نگهداري مواد محترقه، تهيه و ساخت وسايل آتش بازي به خصوص در منزل،زير زمين،محل كار و ... جداً جلوگيري كنيداز حمل مواد محترقه و آتش گير و انفجاري حتي به مقادير بسيار كم، در جيب لباس و كيف جداًً خودداري كنيد.در صورت نگهداري مواد آتش بازي، حتي كم خطر حتماً آن را در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد.مواد آتش بازي (محترقه و انفجاري) را از محل هايي كه مطمئن هستند خريداري كنيد. اين مواد را از دست فروش تهيه نكنيدهميشه در مواقع آتش بازي جهت اطفاء حريق، آب، كپسول اطفاء حريق و حتي الامكان جعبه كمكهاي اوليه در دسترس باشد.مواد آتش بازي (منفجره و محترقه) را به طرف افراد ديگر پرت نكنيد.هيچگاه مواد آتش بازي (منفجره و محترقه) را در ظروف شيشه اي يا فلزي قرار ندهيد، زيرا در صورت انفجار ذرات شيشه يا فلز، به اطراف پرتاپ شده و سبب صدمات و خطرات جاني خواهد شد.هيچگاه از الكل براي آتش گيري مواد استفاده نكنيد.از آتش زدن لاستيك، هيزم، كارتن خالي و امثال آن چه در واحدهاي مسكوني و چه در معابر ، كوچه و خيابان خودداري نماييد.از پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشك بر روي درخت ها، بام و بالكن منازل كه از عوامل عمده بروز آتش سوزي است جداً خودداري كنيد.مراقب رفتارهاي خطرناك و ناهنجار بوده و در صورت لزوم مراتب را به واحدهاي گشتي نيروي انتظامي و يا پليس ۱۱۰ اطلاع دهيد. در صورت بروز هرگونه حريق و يا حادثه ضمن حفظ خونسردي در اسرع وقت با شماره تلفن ۱۱۵ مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي و ۱۲۵ ستاد فرماندهي سازمان آتش نشاني تماس گرفته و مراتب را با ذكر نوع حادثه و نشاني دقيق اطلاع دهيد.

      بياييد شور و شادي چهارشنبه سوري را با يك عمر غم و افسوس عوض نكنيم!

      

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       فایل پیوست
       
      1 copy (2).jpg1.31  مگابايت



دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني استان

لرستان

تعداد بازدید: 28543338 آخرین به روزرسانی: 04 ارديبهشت 1403

 مقالات articles  2018  2017  2016  2015  2014 

سئوالات متداول
بيانيه حريم خصوصي
 بيانيه توافق سطح خدمات
راهبرد مشاركت دستگاه
IT
eprints

.

Page created in 0.51463484764099 seconds.
memoryUsage : 5946Kb