شنبه،08 ارديبهشت 1403 English

معاونت بهداشتي

Lorestan
University of Medical Sciences


   
    • اطلاعيه بهداشتي ماه مبارك رمضان
      كد اطلاعيه: 4327
      تاريخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      تعداد بازديد: 161

      اطلاعيه بهداشتي ماه مبارك رمضان

       .اطلاعيه بهداشتي

      ضمن آرزوي قبولي طاعات و عبادات  هم استاني هاي عزيز و ارجمند  در ماه ضيافت الهي (رمضان )، انتظار دارد ،  بمنظور پيشگيري از بروز هرگونه بيماري عفوني روده اي و انگلي و ديگر  بيماري هاي مرتبط با آب و غذا ، به توصيه هاي بهداشتي زير توجه نموده ودرصورت مشاهده  هرگونه تخلف  بهداشتي از سوي متصديان مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي ، به سامانه بهداشت 190 اطلاع دهيد.

      v     از خريد شيريني- زولبيا ، باميه ،  گوش فيل آش رشته حليم فرني و....مورد عرضه توسط  فروشندگان دوره گرد و همچنين بساطيهاي  كنار خيابانها (بدليل نداشتن محل مناسب و بهداشتي براي نگهداري مواد غذايي نامعلوم  بودن وضعيت سلامت كاركنان استفاده از مواد اوليه نامطمئن و فاقد كيفيت  - عدم رعايت بهداشت فردي  در تهيه مواد غذايي و......  )جدا"خوداري فرمائيد .

      v     استفاده از رنگ جهت تهيه هرگونه مواد غذايي از جمله:زولبيا ، باميه ،  نان قندي ،  شربت ،  شيريني و......ممنوع بوده و لذا براي حفظ سلامت خود و مصون ماندن از مخاطرات رنگهاي غير مجاز و صنعتي از مصرف مواد غذايي فله داراي رنگ  ، جدا" اجتناب فرماييد .

      v     توزيع مواد غذايي پخته شده فقط بصورت گرم و تازه صورت پذيرد . بمنظور جلوگيري از بروز هرگونه مسموميت ،  از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني ( بيش از 45 دقيقه  ) و همچنين از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سرد خانه خودداري فرماييد  .

      v     در هنگام توزيع نذورات و يا مراسم افطار المومنين در مساجد ، حسينيه ها منازل و.... اگر به همراه  غذا ، سبزي و سالاد نيز مصرف ميشود،‌ بر هم استانيهاي عزيز واجب است كه كليه  مراحل سالمسازي سبزيجات و مواد اوليه سالاد ، را انجام دهند  .

      v     شيريني ، زولبيا ، باميه ، گوش فيل و....را  از شيريني فروشي هاي معتبر كه مورد تائيد مقامات بهداشتي هستند، تهيه فرماييد.

      v     آب آشاميدني  مورد استفاده در منزل ،  مكانهاي عمومي  ،  مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي  و.... بايد مورد تاييد مقامات بهداشتي محل بوده  و ترجيحاً از شبكه هاي عمومي آب شهري و روستايي  تامين گردد  .

      v    يخ مورد استفاده  براي آب شرب ، شربت  و .......  ، ضرورتا"  بايستي از مكان هاي تميز ،  بهداشتي و مورد اطمينان تهيه شده و قبل از مصرف،  بخوبي شستشو شود .

      v      با توجه به وجود عناصر خطرناك  در نمكهاي تصفيه نشده غير مجاز  مانند: شن، ماسه ، گچ ، خاك -  فلزات سنگين) سرب ، جيوه ، ارسنيك ، كادميوم )و..... ضروري است  در منازل و كليه مراكز تهيه و عرضه غذا ، از نمكهاي بسته بندي تصفيه شده و يددار داراي مجوز هاي بهداشتي و علامت  استاندارد ، براي  تهيه و پخت غذا استفاده نماييد   .  

      v     براي حفظ سلامت خود بويژه در ايام ماه مبارك رمضان ، ، به جاي نوشابه هاي گاز دار،  از دوغ يا آبميوه طبيعي استفاده فرماييد  .

      v     شير مصرفي براي تهيه فرني و يا هر ماده غذايي ديگر ، صرفا" و ضرورتا"  بايستي پاستوريزه و يا استريليزه بوده ولازم  است  به  تاريخ توليد و انقضاء و نيز شرايط نگهداري آنها  توجه شود .

      v     با توجه به سرطانزا بودن استفاده از ظروف  شفاف پلي استايرني براي توزيع غذاها و نوشيدينيهاي  داغ   ، ضروري است  براي توزيع اينگونه مايعات و غذاها( نظير  : چاي ، شير  ، برنج ، خورشت و....)از ظروف سلولزي ، فوم دار و ترجيحا" ظروف گياهي (بر پايه نشاسته ذرت ) استفاده شود.

      v     ضروري است انواع خوراكي هاي بسته بندي شده،  داراي مشخصات توليد  (شامل : تركيبات ، پروانه ساخت ، پروانه بهره برداري از وزارت بهداشت ، آدرس كارخانه ،علامت استاندارد ،  تاريخ توليد و انقضاء و ...... ) باشند . در غير اينصورت از خريداري آنان اجتناب فرماييد.  

      v     به منظور جلوگيري از ابتلاء به بيماريهاي انگلي و عفوني روده اي ، لازم است قبل از مصرف سبزيجات ، اقدامات زير را براي سالمسازي  سبزيجات خام  ، كاهو ، كلم و نظاير آنها ،بعمل آوريد

      v     الف -شستشو ي اوليه و گل زدايي.  ب -  انگل زدايي با مايع ظرفشويي (در يك ظرف حداقل 5 ليتري حاوي سبزيجات ، 3 تا 5 قطره مايع ظرفشويي به ازاء هر ليتر آب،  اضافه نموده و پس از  5 دقيقه سبزيجات را به آرامي از  كفاب خارج و شستشو نماييد ) . ج- ضدعفوني با مواد گندزداي مجاز (موجود در داروخانه ها) برابر دستورالعمل  درج شده بر روي برچسب محلول گندزدا .  د- آبكشي و مصرف  .

      v     در تهيه غذا از روغن هاي  با ترانس پايين و ترجيحاً روغن مايع استفاده شود .

      v     درتهيه غذا وپخت برنج وهمچنين استفاده از نمك درسرسفره ، حتماً از نمك يددار تصفيه شده دراين مراكزواماكن استفاده شود.

      v     لازم است توزيع كنندگان غذا بين روزه داران ، از راه رفتن بر روي سفره جدا" پرهيز نمايند .

      v     هرگونه بروز طغيان مسموميتهاي غذايي ( ابتلاي دونفر يا بيشتر با علائم مشابه مانند:‌ استفراغ ، اسهال ودرد شكم  رابه دنبال مصرف غذا يانوشيدني ازچندساعت تا 4 روزبعد ) را در اسرع وقت  به مركزبهداشت شهرستان،  يا نزديكترين مركزبهداشتي درماني يا خانه بهداشت اطلاع دهيد .

      * در صورت هرگونه رخداد بهداشتي و شرايط اضطرار و طغيان بيماري هاي مرتبط با آب و موادغذايي، ضمن بررسي دقيق موضوع در سريعترين زمان ممكن مراتب از طريق سامانه بهداشت 190 گزارش و پيگيري مي گردد.

       

      التماس دعا

      معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان

      گروه مهندسي بهداشت محيط

       فایل پیوست
       
      etelaiye behdashti ramazan.rar12.16  کيلوبايت



دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني استان

لرستان

تعداد بازدید: 28543336 آخرین به روزرسانی: 04 ارديبهشت 1403

 مقالات articles  2018  2017  2016  2015  2014 

سئوالات متداول
بيانيه حريم خصوصي
 بيانيه توافق سطح خدمات
راهبرد مشاركت دستگاه
IT
eprints

.

Page created in 1.5102229118347 seconds.
memoryUsage : 6042Kb