رعايت نكات تغذيه در فصل گرما ضروري است
رييس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان در رابطه با تغذيه هنگام گرما نكاتي را مطرح كرد.
شبنم دالوند رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت در رابطه با تغذيه در گرمازدگي اظهار داشت: هنگام گرما سيستم بدن با تعريق سعي دارد دماي بدن را كاهش دهد لذا بدن آب زيادي از دست ميدهد.
وي افزود: صرف نظر از اينكه چقدر فعال هستيد، مايعات فراوان بنوشيد و براي نوشيدن صبر نكنيد تا تشنه شويد.
رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان ادامه داد: همچنين بايد از نوشيدني هاي بسيار شيرين و كافئين دار پرهيز كرد چراكه مصرف اين نوشيدني ها در واقع باعث از دست دادن مايعات بدن مي شوند.
دالوند با اشاره به اينكه تعريق شديد نمك و مواد معدني را از بدن خارج مي كند، گفت: براي جبران مواد معدني بدن، يك نوشيدني حاوي مقدار اندكي نمك با كمي ليمو ترش همراه خاكشير يا تخم شربتي مي تواند جايگزين نمك و مواد معدني باشد كه با تعريق از بين ميرود.
وي ادامه داد: همچنين افرادي كه ديابت، فشار خون بالا يا ساير بيماري هاي مزمن را دارند بهتر است از مصرف نمك اجتناب كرده و كمي آبليمو و خاكشير يا تخم شربتي مخلوط با آب مصرف كنند.
رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه عنوان كرد: مصرف ميوه ها و بويژه سبزيها به تامين آب بدن كمك ميكند لذا در روزهاي گرم سال از اين اقلام غذايي در برنامه خود بيشتر استفاده كنيد.
دالوند اظهار داشت: مصرف بيش از اندازه پروتئين هاي حيواني، شكلات، قهوه و شيريني باعث كم آبي در بدن ميشوند بنابراين بهتر است مصرف اين اقلام محدود شود.
|